החל משנת 2002 מתמחה המשרד בכל הנוגע למקרקעין- ייצוג בעסקאות נדל"ן על כל מרכיביהן: רכישה ומכירה של דירות יד שניה – בערים, במושבים ובקיבוצים. ליווי משקיעים – בדיקת כדאיות השקעה, מציאת נכס מתאים, מינוף השקעות. ניהול תיקי נדל"ן – ניהול נכסים ללקוחות המתגוררים בארץ ובחו"ל. ליווי משפטי – פרויקטים פרטיים ומסחריים.
בעסקאות המתקיימות במשרדינו יינתן שירות אישי ומקצועי המכיל בדיקות מעמיקות לפני הרכישה וכן, בדיקות מקדמיות של מיסוי שבח/ רכישה. בעסקאות רבות נדרשים הרוכשים לקבל מימונים שונים, לרבות הלוואות מזנין או משכנתאות. אנו מלווים את לקוחותינו בכל התהליך החל ממציאת יועץ משכנתאות מקצועי (במידת הצורך) ועד רישומה של המשכנתא בלשכת רישום מקרקעין בשנים האחרונות – מתמקד המשרד בהתחדשות עירונית על כל סוגיה: מסחרי ומגורים ובנוסף, עוסק בחקר הנושא בארץ ובעולם.
בשנים האחרונות מתמקד המשרד בליווי פרויקטים של התחדשות עירונית. פרויקטים אלה, נועדו לשדרג לחזק ולמגן בנייני מגורים, שטחים ציבוריים ותשתיות באמצעות הוספת דירות חדשות באזורי מגורים בנויים ותיקים, חיזוק ועיבוי על גבי מבנים קיימים או על ידי הריסת מבנים ישנים ובניית חדשים במקומם. פרויקטים מסוג זה מקודמים הן ביוזמה ממשלתית והן ביוזמה פרטית. מדובר בהזדמנות עבור בעלי הדירות לחזק ולמגן את דירותיהם, להרחיב את דירותיהם, ובכך לשפר את איכות חייהם ולהשביח את נכסיהם מבלי לשאת בעלויות השיפוץ והבנייה.
תפקידנו לייצג אתכם בעלי הדירות, באופן מיטבי, ללוות אתכם בבחירת היזם המתאים ביותר לביצוע הפרויקט ולנהל מולו משא ומתן. אנו דואגים לכך שבעלי הדירות, כקבוצה, יבינו את השלבים השונים בפרויקט, גם אם הם מורכבים משפטית, ולהגן על בעלי הדירות מפני סכנות פוטנציאליות, באמצעות ערבויות וביטחונות. פרויקטים של התחדשות עירונית דורשים זמן וסבלנות, ועל כן בחירת עורך דין מייצג היא הכרחית וצריכה להתבצע באמצעות קשר שוטף מול בעלי הדירות, להיות להם אוזן קשבת ולסייע להם במידת הצורך.
כחלק מההתמחות בתחום הנדל"ן הגיעו לפתחנו עסקאות רבות שדרשו העמקה בכל הנוגע לדיני הירושה והעיזבון לרבות – עריכת צוואה בעדים, צוואה הדדית, צוואה בפני רשות, בקשות לצו קיום צוואה או צו ירושה, הסתלקות מירושה וכן בקשות להסכמים בין יורשים, הסכמי ממון, הסכמי גירושין ועריכת ייפויי כח מתמשכים. ייפוי כח מתמשך – בשנים האחרונות ניתנה האפשרות לעשות ייפוי כח מתמשך שמשמש כתחליף מצוין למינוי אפוטרופוס, ומאפשר לאדם בריא בשכלו ונפשו לבחור אדם או מספר בני אדם שיהיו ממונים עליו אם וכאשר יאבד את כשירותו המשפטית. בנוסף יכול לתת האדם הוראות ברורות למיופה הכח המתמנים על ידו כתחליף למינוי אפוטרופוס המתמנה על ידי ביהמ"ש אשר ידאג לו בכל הנושא האישי, רכושי ובריאותי. לדוגמא בנוגע לעניינים כלכליים: הוראות לממנה כיצד לנהוג יכולות לתת לממונה הוראות לגבי מתן מתנות לצד ג', מימון לימודים ואפשרות לדאוג לאנשים אשר דאג כאשר היה כשיר. שיקול נוסף למינוי אדם כמיופה כח היא בחירתו של אדם מסוים שהוא איש אמונו של האדם בהיותו כשיר, שכן פעמים רבות אותו אדם שביהמ"ש ייבחר כאפוטרופוס לאדם מסוים לא יהיה זה אותו אדם אשר היה בוחר האדם בעודו כשיר. זאת ועוד, מינוי של מיופה כח עדיף ממינוי אפוטרופוס שכן אין כל סיבה להעמיס על אפוטרופוס שנבחר על ידי אדם כאיש אמונו את הצורך למסור דו"חות שונים לאפוטרופוס הכללי, די לממונה בעובדה שיש עליו את הנטל לדאוג לאדם שמינה אותו. לכן כדאי לבחור מיופה כח מתמשך שידאג מבלי למסור דו"ח המעמיס מאוד על הטיפול עם זאת המיופה כח אינו יכול לעשות ככל העולה על רוחו וחלה עליו חובה חוקית כן לקבל אישור ביהמ"ש לפעולות משמעותיות דוגמת מכירת נכס מקרקעין, פעולות בסכום העולה על 100,000 ₪ וכך למעשה נוצרה מסגרת חוקית רחבה יותר ופחות מעמיסה על הממונה.
כאשר אנו בוחרים בהקמת עמותה, רצוי שנבין את המסגרת המשפטית בה היא פועלת. ישנו המגזר הראשון (הציבורי) השני (העסקי) והשלישי (ללא כוונות רווח) – מלכ"רים למיניהם עמותות, חל"צ וארגונים אחרים נתמכים. בתהליכים מסוג זה, רצוי לעבוד באופן מוסדר ולהכין תשתית טובה וכלים מדויקים לבעלי התפקידים, בכדי לגרום לכך שהעמותה תתפקד באופן המיטבי. העמותה בנויה ממספר מוסדות המייסדים, הועד המנהל, ועדת ביקורת, אסיפה כללית. קיימות עשרות אלפי עמותות במדינת ישראל שנתמכות בקרוב לשלושה מיליארד שקלים. בכדי שעמותה תהא רשאית לקבל תמיכה, היא נדרשת לקבל אישור ניהול תקין או אישור הגשת מסמכים.
את פעילות העמותה רצוי ללוות באמצעות עורך דין מהקמתה ועד הניהול בפועל על ידי ליווי ודיווח, עריכת פרוטוקולים, חוזים, נהלים ודוח"ות מילוליים שילוו את הדו"חות הכספיים. אנו נשמח ללוות אתכם בתהליך ומתוך הכרות עם המגזר השלישי באמצעות ייצוג, ייעוץ וליווי של העמותה בפני הרשויות והרגולטורים, עריכת חוזים, רישום, פירוק, מחיקה של עמותה, בקשה לסעיף 46 ועוד.